понеділок, 11 грудня 2017 р.

Казки у фарбах і кераміці - творчий дует Steve Vachon & Sue Davis


Щодо родинної спільноти двох творчих людей існують прямо протилежні думки. Зрештою, як і з будь-якого іншого, важливого чи не дуже, приводу.

Починаючи від щирого захоплення: ой, як, певно, чудово, коли твоя половинка схожа на тебе настільки, що не задає дурні питання на кшталт: що роблять олівці і скетчбук в холодильнику? Чому грошей стало на фарби, але не залишилось на хліб? Чи, найгірше, обережно запитують, невже не можна натякнути музі, що візит о четвертій ранку після тижня ігнорування митця – то вже ознака деякої непослідовності? Ну так, ми любимо рідних і коханих і після таких запитань. Але точно не за них.

А інші митці не менш щиро жахаються: союз двох творчих людей?  Це ж мимовільне й безперервне порівняння, хто талановитіший - конкуренція, боротьба, приховані чи й ні образи… Воно вам треба, впрягатися в таке доброю волею?!

Хоча тут поки що не згадали про ще один, найбільш плідний варіант союзу двох творчих особистостей: не конкуренція чи невтручання у справи один одного, а плідна співпраця.

Саме таку модель поведінки обрав творчий тандем Steve Vachon & Sue Davis. Сам Steve Vachon – блискучий кераміст, закоханий у свою справу. Sue Davis малює акриловими фарбами, створює прикраси з бісеру. А ще вона знаходить час на адміністративну роботу, очолюючи галерею Орчард у місті Форт-Уейн в США.
Цікаво спостерігати, як візерунки, орнаменти й мотиви переплітаються, витікають одне з одних і гармонійно доповнюються при втіленні у життя за допомогою таких різних художніх технік. Їхні спільні теми - зображення птахів, рослин, дерев – для когось це наївність,  для когось – бажання створити казку.

А ще, цих митців об’єднує любов до мандрів, ярмарок творчих робіт, розсіяних всією територією США й прагнення живи в будинку посеред лісу. Остання мрія, до речі, була успішно реалізована.

Певно, у схожості смаків та у прагненні до спільної мети і полягає секрет успіху митців.

Тож пропоную переглянути їхні роботи і бажаю вам гарного настрою і похожої днини, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар