вівторок, 12 грудня 2017 р.

Різнобарв'я паперових журавликів на щодень від австралійського майстра Cristian Marianciuc







Усе частіше серед творчих людей виникає бажання створити «річний проект»: щодня потягом року створювати щось невеличке, але гарне й цікаве, а потім викладати зображення в соцмережах. Як доказ, що мета на крок стала ближчою.


Ну і збирати коментарі від прихильників і не дуже прихильників. Куди без цього? Усього спектру. Від: «Оце наполегливість! Я б вмер від думки, що треба щодня після роботи щось творити, незалежно від настрою» чи «А я тішуся тепер щодня, переглядаючи за ранковою кавою чи по обіді ваші поробки чи малюнки, спасибі!». Через налякано-захоплене: «А у відпустці ж як? А, то ви у відпустку не їздите чи, певно, завчасно запасаєтесь фото Ваших робіт?». До похмурого: «Та це – штамповка, а не творчість. Хіба на щодня натхнення напасешся?» чи пророчого: «Та після такого марафону він чи вона закине свою творчість, бо ж остогидне!».

Усі ці відгуки, мо, хіба іншими словами можна було відшукати у 2015 році під «щоденними журавликами» майстра орігамі з Австралії Cristian Marianciuc. Звісно, відомий він не самими лише паперовими журавлями. Так, багато прихильників із задоволенням розглядають мініатюрні паперові копії видатних архітектурних пам’яток у його виконанні.

Але упродовж 365 днів він щоденно викладав в інтернет зображення паперових птахів. Звісно, не однакових: взявши за основу класичну схему, він намагався щодня глянути на неї під новим кутом зору. Матеріал, із якого виготовлений черговий птах, його колір і прикраси залежали не лише від настрою та стану майстра але й від погоди за вікном і навіть від часу, коли він взявся за створення чергової поробки.

У результаті проект був успішно реалізований. А майстру настільки сподобалося (це відповідь тим, хто переймається, що митцю може набриднути), що він продовжує складати із паперу птахів і зараз. Щоправда, завдання тепер трохи інше: треба створити тисячу птахів світу, а для прикрас використати органічні матеріали.

Приємного милування птахами Cristian Marianciuc! Гарного вам дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар