неділю, 17 грудня 2017 р.

Про зимові свята - іронічно, із радістю й сумом: зимові кариктури Gerhard Glück




Понеділок – чудовий день. Ну, гаразд, без найвищого ступеню захвату обійдемося. Скажімо, цілком так незлий день. Якщо знати. як його правильно готувати.

(переклад: "Я буду стейк із оленятини, а ти?")



Рецепти бувають різні. Але гумор виступає у них як не головним. Так доста вагомим компонентом. Тож розпочати тиждень із перегляду карикатур – не найгірше рішення.


Тим більше, якщо мова йде про карикатури такого незвичайного митця, як німецький ілюстратор Gerhard Glück.

Запізнілий сезон

 
Зазвичай, карикатуристи намагаються привабити аудиторію кумедним, а то й дотепним зображенням гостросоціальних політичних, економічний, ну, на край, культурних тем. Кілька штрихів, впізнавана тема, вдало знайдена інформаційна платформа – купа перепостів і популярність. Добре відпрацьована й надійна схема.

Як зізнається сам Gerhard Glück, він не розбирається у політиці, економіці й у сучасному мистецтві. Із тої простої причини, що його це не цікавить. Поки тисячі людей проводять час на форумах, із тривогою спостерігаючи за розвитком світових подій і висловлюючи свою компетентну думку щодо того, куди котиться світ, він займається своєю улюбленою справою: малює.

До речі, й до власної творчості він ставиться без особливої пошани: «Легковажність – мій хліб. Тож мене щир б здивувало, якби мене назвали відомим художником», – запевняє він.

Це було вперше, коли Брошари замовили щось інтернетом





Що не заважає його шанувальникам із різних куточків світу з нетерпінням очікувати на чергову підбірку інколи веселих, інколи сумних, але завжди дуже позитивних робіт майстра. 

Художник малює, насамперед, буденність, те, що довкола сучасної людини. Тож дивно було б, якби він пройшов повз такої чудової нагоди для жартів, як різдвяно-новорічні свята. Та й, загалом, зимовий настрій і зимові відчуття.

Приємного перегляду його робіт, друзі, та гарного початку  передсвяткового тижня!

Так, він прийшов, але я б не очікував від нього надто багато!



Немає коментарів:

Дописати коментар