суботу, 16 грудня 2017 р.

Чарівні вишивки японської майстрині Mayuka Morimoto Oyanagi




Зима – чудова пора року. Хіба що найзапекліші любителі спеки та загалом літа стануть сперечатися з цією тезою. І любимо ми її, зиму, не за до-о-овгу низку свят (правда ж, не тільки за це?), а за доступність купи дрібних радостей.



Скажімо, коли ще починаєш отак цінувати дрібниці, з яких складається затишок? Коли знаходиться стільки часу для вишивання чи іншого такого ж неспішного хобі? Коли Інтернету задають стільки запитів про сучасних майстрів хендмейду, які створюють справді чудові і. чого там, затишні речі, як зараз?



Тож пропоную сьогодні приділити трохи уваги  творчості чудовій японській майстрині Mayuka Morimoto Oyanagi. Вона спеціалізується на вишиванні аксесуарів. Треба віддати належне, якщо котиків-песиків вишивають доста часто, то кролики й хом’ячки зустрічаються як прикраси сумочки чи шалика куди рідше.



А ще, особисто мене зачаровує поєднанням мяких пастельних тонів і виразності її зображень. Чомусь із японської культури найперше згадується манга й аніме з їхніми символами-кольорами, інколи доста яскравими, підкреслено яскраві кольори вуличної моди тощо. Скрізь кольори – важливий елемент не лише привернення уваги, але й засіб для передачі важливої інформації.



А тут ставка зроблена на скрупульозний, до найтонших відтінків, підбір м’яких кольорів і лаконічність форм – жодної зайвої деталі, яка б могла сперечатись за увагу глядачів із головною формою, що передає задум майстрині.



А ще, її роботи просто зворушливі та кумедні. Що, погодьтеся, лише збільшує численну громаду інтернет-прихильників творчості майстрині.




Тож приємного перегляду робіт Mayuka Morimoto Oyanagi і радісного вам дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар