пʼятницю, 22 грудня 2017 р.

Сонячні пейзажі від майстрині-вишивальниці з Канади Hélène Kardos




Можливості вишивки, аби вміння, знання й бажання майстрині, видаються невичерпними. Хоча б за рахунок поєднання численних технік, прийомів та стилів вишивання.

Тож ті, хто каже, що вишивання –то учорашній день (а доводилося стикатися і з такою точкою зору), швидше за все, «не в темі». 

Звісно, на сьогодні мало кого вразиш навіть чудовою вишивкою хрестиком чи гладдю. Хоча дехто з майстринь і не ставить собі за мету саме вражати своїх глядачів, а просто вибирає  техніку, яка їй видається найбільш вдалою, зручною чи виразною. І створює справді якісні роботи. А то й неповторні у своїй красі картини.

А от для охочих поексперементувати зараз відкриті широкі можливості. Скажімо, канадська майстриня Hélène Kardos «спеціалізується» на вишиванні диво-пейзажів гладдю. 

Та увагу до її робіт привертає не лише яскрава сонячна палітра дібраних майстринею кольорів, але й незвичайна техніка. Вона придає своїм роботам об’єм за допомогою елементів, виліплених із полімерної глини та фетрових нашивок. Видається, що ці пейзажі невимушено розсувають кордони полотна, стираючи грань між буденністю і створеними нею світами.

Що цікаво, Hélène Kardos – аматор від вишивки. За освітою вона – графічний дизайнер. Однак робота за комп’ютером видавалася їй не досить творчою, тому вона все більше часу відводила хобі, аж поки не вирішила присвятити себе вишиванню. 

У результаті з’явилися ці роботи, що приваблюють все більше прихильників з усього світу.

Приємного перегляду її вишивок, друзі та гарного передсвяткового дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар