пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

Святкове різнобарв'я зими від американської ілюстраторки Wendy Edelson




Зима й сніги як не синоніми, то, в ідеальному світі, поняття, пов’язані дуже коротким ланцюжком. Про те, що наш світ – гарний, чудовий,. місцями – неймовірний, але не ідеальний, давайте поговоримо якось іншим разом, гаразд?

В тому ж ідеальному світі сніг має бути білим, а не сіруватим від пилу. Де я бачила той ідеальний світ? Та хоч на малюнках.


Однак, малюнків  я за свій вік встигла перебачити стільки, що встигла довідатись: зима – це не лише крейно-морозна білизна. Часто-густо отой сніг на малюнках – ніби аркуш паперу, чудовий фон. На якому художник чи художниця створює святкову листівку, щедро користуючись усіма барвами, які є у його палітрі.


Ті, хто вважає, що такі малюнки мають виходити заяскравими, на мою думку. не мають рації.

Наочне підтвердження, що яскраво – далеко не завжди втомливо для очей. А інколи, за умови наявності таланту в художника, просто гарно, легко підтвердити на прикладі малюнків американської художниці-ілюстраторки дитячих книжок Wendy Edelson.

Усе доросле життя художниці пов’язано із ілюструванням дитячих книг: цю грань свого таланту вона розкрила вже у 18 років, виконавши перше замовлення. Розпочинаючи ілюстрування чергової захопливої історії, художниця щоразу відчуває щасливе хвилювання.

Але цим її творча діяльність не вичерпується: вона малює плакати й обкладинки для журналів, займається розробкою дизайну упаковок для іграшок, створює колекцію тканини для квілтінгу й шитва. 

А ще, за власним зізнанням Wendy Edelson, до кола її інтересів належать шитво, кулінарія, ландшафтний дизайн і мандрівки світом. Думаю, після такої передмови мало кого здивує доповнення, що мисткиня також любить саме життя, малювання й радість, яку викликають її малюнки у глядачів. Причому, не лише в малих, але й у дорослих.

Тож приємного перегляду її робіт і вдалого вам дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар