вівторок, 26 грудня 2017 р.

Радісний новорічний світ у роботах американської ілюстраторки Dona Gelsinger




А все ж, попри дедлайни і звіти на роботі, попри метушню суцільних розпродаж у супермаркетах і рекламу, що докоряє тим, хто не досить активно готується до свят, перед новоріччя – казковий час.

Хоча б тому, що всі, якщо відкинути звичне роздратування від міської метушні, перебувають у більш поблажливому, а інколи й просто доброму настрої.

Принаймні, є серед моїх знайомих люди із вишуканим смаком, які тижнів п’ятдесят на рік промотують пости про кошенят, малюків, пташенят, квіти, каву з печивом та іншу милоту у стрічках кількома кліками мишки. Ще й ледь зводять брови, ніби дивуючись, що комусь із їхніх знайомих таке щиро подобається. Але люблю я їх не через це.

Так-от, два дні на рік вони не лише справно лайкають зображення янголиків, святих Миколаїв чи Санта Клаусів із торбами подарунків і кошенятами чи цуциками й ілюміновані ялинки, але навіть перемощують ці пости. Сама на власні очі бачила! Чим не диво?

Мені легше. Я ніколи не декларувала свій естетичний смак. Ще й не приховую свою любов до ілюстрацій до дитячих книжок. 

Тому вже давно подумувала розповісти вам про творчість американської ілюстраторки Dona Gelsinger. Вона саме й спеціалізується на янголятах, малих дівчатках, що кумедно-старанно прагнуть виглядати дорослими, диких і домашніх тваринках.

Ніби нічого надзвичайного, та зате світло, дуже по-доброму і не без гумору. Художниця творить дуже добрий світ, де нема місця злу, зневазі чи самотності. І робить це ще й тому, що вірить: таким він, той світ, і має бути.

Як на мене, такий підхід до життя якраз і надає казці рис реальності. Тож саме підходить для віртуального кавування у той час. коли до Нового року - лише кількам днів.



Приємного перегляду робіт Dona Gelsinger і гарного вам дня, друзі! Хай тепло буде не на вулиці, а у ваших душах і серцях!

Немає коментарів:

Дописати коментар