понеділок, 18 грудня 2017 р.

Бразильська кава замість фарб - незвичайні малюнки художника Dirceu Veiga






Жити в Бразилії та не любити кави? Легко! Життя найнесподіванішим чином повертає звичні, хай і позитивні стереотипи.


Але таке звинувачення – точно не про героя нашої сьогоднішньої розповіді. Бразильський художник-ілюстратор Dirceu Veiga каву якраз обожнює. Звісно, як і свою професію. І ось одного разу йому на думку спало поєднати свої два мистецтва: створення справді гарної кави (а це – мистецтво, із цією думкою згодні не лише в Бразилії) і малювання, а в результаті з’явилося нове хобі.


Яка красива історія, правда? Насправді, була довга ніч, втома від студійної ілюстрації, вистигла філіжанка кави про яку забули й на якусь тепер чомусь дивилися з докором, не поспішаючи допити. І, звісно, була думка: а що як?..

Із цієї думки, як на мене, починається половина найбільш вдалих творчих проектів. Справедливості заради, і приблизно стільки ж невдалих. Але ця спроба точно належала до першої категорії.

Так Dirceu Veiga став першим художником у Бразилії, що «проміняв» фарби на еспресо. Але митець не ставить перед собою амбітних цілей стати першим у новому напрямку. Чудовий смак улюбленої кави та робота, яка приносить задоволення і теж пахне улюбленою кавою. Хіба не чудове поєднання?

Добірка його кавових малюнків поки що не дуже солідна, але вже досить різноманітна: портрети знаменитостей і звичайних людей, натюрморти, шаржі – кожен зможе знайти серед його робіт щось на власний смак.

 Приємного перегляду робіт митця, друзі, та гарно-бадьорого вам дня із горнятком улюбленого напою на робочому столі!


Немає коментарів:

Дописати коментар