середу, 11 квітня 2018 р.

Фантастичні космічні пейзажі від турецького митця Мехмеда Еюл Ярдимчи




У День космонавтики незле згадати, що Космос, крім усього іншого, століттями, як е тисячоліттями, пробуджував людську уяву й надихав митців.

І зараз, коли до послуг усіх охочих найточніші фотографії  NASA, можливо, усесвіт втратив частку таємничості, але не став від того менш прекрасним. Він продовжує залишатися джерелом натхнення для художників.

Скажімо, сучасний турецький фотограф й ілюстратор Мехмед Еюл Ярдимчи он дог разу замислився над тим, що могло б трапитись, якби кільця Сатурна були б суцільними й твердими, мов дорога. Запитання достойне персонажів керролловського Дивосвіту. А в результаті з’явилась серія цікавих фоторобіт. 

При всій їхній лаконічності, вони ваблять повернутися до них і переглянути ще раз. А це вже свідчення того, що художник зміг зачепити глядачів, відтворити щось справді важливе для них.

Не менш відома його серія робіт, що нагадує «Маленького принца» - крихітна планета, що стала прилистком єдиній живій істоті – звіру чи птаху, ну, інколи двом. Дехто сприймає як алегорію, а дехто просто із цікавістю розглядає незвичайні «космічні» пейзажі, дивуючись уяві митця.

Приємного перегляду робіт Мехмед Еюл Ярдимчи і безмежних, мов космос, можливостей для реалізації всіх планеів і задумів!

Немає коментарів:

Дописати коментар