неділю, 22 квітня 2018 р.

Реальність паперових тварин канадського скульптора Calvin Nicholls





Творчість канадського майстра Calvin Nicholls доре відома як у Канаді, так і США й у інших країнах. Це – черговий приклад того, як за допомогою звичайного аркушу білого паперу формату А4, таланту й багатьох зусиль можна створити справжнісінькіц шедеври.




Хоча я й вжила тільки-но слово «черговий», насправді. його творчість настільки впізнава, що побачивши його паперові скульптури хоч раз, їх уже не сплутати з творами інших авторів, які творчо працюють із папером. Цілком можливо, що Ви вже добре знаєте його роботи і навіть запам’ятали їх, побачивши в інтернеті. Просто не запам’ятали ім’я автора. 




Автор присвятив свою творчість зображенню звірів. При цьому явну превагу він надає екзотичним звірам: дикобразам, зебрам, левам тощо. Однак не менш виразними і деталізованими виходять у нього і більш звичні для Канади вовки, сови чи лиси.




На кожну роботу розміром 60х60 см він витрачає близько чотирьох тижнів. Хоча. За власним зізнанням, буали випадки. Коли робота «не йшла», тож доводилось звертатись до неї у кілька «заходів», відкладаючи й повертаючись до неї знову. І в результаті від першого ескізу до остаточного вирішення походило до двох років.
Сам митець охоче ділиться з усіма охочими секретами своєї «творчої кухні». 




Перед початком роботи з папером Calvin Nicholls робить десятки ескізів із різних ракурсів майбутньої роботи, досконально проробляючи всі найдрібніші деталі. Потім вирізає основу з цупкого паперу. Далі наступає черга деталей: він прикріпляє їх за допомогою прозорого клею, текстурує й вирізає за допомогою скальпеля.




Тож рецепт успіху – радість від роботи, якій він присвятив своє життя, прагнення зробити все якнайдосконаліше, уже згаданий талант і дуже багато терпіння.




Сподіваюся, що вам, як і багатьом шанувальникам творчості митця, його роботи підняли настрій і надихнули на успішну реалізацію власних задумів. Хай щастить у житті та в творчості, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар