середу, 25 квітня 2018 р.

Милі й теплі вишивані мініатюри англійської майстрині Chloe Giordano





Молода художниця й ілюстраторка з Великобританії Chloe Giordano нещодавно відкрила для себе світ вишивки  гладдю. І як кожен неофіт щиро була вражена тими безмежними можливостями для самовираження, про які вона  до цього моменту не здогадувалась.


А якщо врахувати, що мова йде про тонку й творчу натуру, то нема нічого дивного, що вона відразу вирішила скористатися новими знаннями і спробувати себе в оригінальному проекті. 

Із під її голки виходять мініатюрні – ледь більше наперстка – вишивки тварин і пташок. Барвисті, ледь наївні й дуже затишні. Багато шанувальників її таланту відзначають творчий перегук із листівками 60-х рр.. ХХ століття. А швидше, творчу гру за вже підзабутими мотивами.

Сама художниця зізнається, що для неї вишивка дуже тісно зв’язана з ескізами, накиданими олівцями. Це ніби продовження й творчий розвиток нарисів, яких вона робить десятками, поки не відчуває, що все вийшло саме так, як планувалось .І що час переходити до нового етапу – вишивки. 

Що цікаво, хоча Chloe Giordano детально проробляє найменший штрих, який потім має перетворитися на стібок, колір для неї немає на початковому етапі такого значення. За її власним зізнанням, вона підбирає кольори ниток і коригує деякі відтінки уже під час вишивання.

А в результаті виходять дуже милі мініатюри, які захоплюють усе більшу кількість шанувальників. Сподіваюся, що вони сподобаються і вам, друзі.

Приємного перегляду робіт майстрині і гарного вам дня!

Немає коментарів:

Дописати коментар