понеділок, 30 квітня 2018 р.

Незвичайні пейзажі, намальовані на дереві, від американської художниці Alison Moritsugu





Розраховувати цінність творчої роботи, виходячи з часу, витраченого на її створення, не найвдаліше рішення. Але інколи, дізнавшись скільки роботи потрібно виконати митцю, перш ніж представити на розсуд публіки свій проект, відчуваєш ще більшу повагу.

Скажімо, американська художниця Alison Moritsugu обрала для зображень рідної природи незвичайне «полотно»: вона використовує розпиляні впалі дерева.


 На її замовлення художниці привозять дерева з Півночі США, де великі стволи часто не можуть протистояти сильним вітрам через розлогі крони й падають на землю. Перш ніж розпочати малювати на них маслом, необхідно, щоб деревина пройшла спеціальну обробку, яка продовжить її довговічність й убереже зрізи від тріскання й розсихання. А отже, не буде пошкоджена сама картина.


І саме етап підготовки – від моменту доставки до майстерні до тої митті, коли художниця нанесе перший мазок масляною фарбою, – може займати 5-10 років. А після завершення роботи їх розміщують в анаеробній камері, аби вберегти від руйнування.


Розповідаючи по свою творчість, Alison Moritsugu наголошує: «Ці роботи зявилися як данина щирої поваги до ідеалістичної школи мистецтва, що бере свій початок на березі ріки Гудзон (Hudson River School). Її представники цікавилися традиціями бароко й рококо, вони прагли відобразити своє захоплення природою. Але зображаючи зелені ліси й золотаві піщані узбережжя вони ніби відстоювали думку: природа велична й прекрасна і такою буде завжди». 

Художниця ж, обравши для своїх чарівних пейзажів текстурне дерев’яне «полотно», не лише стверджує силу природи. Але й нагадує, що на сьогодні стосунки людини й природи не такі вже й прості й однозначні.


У творчості Alison Moritsugu багато прихильників у різних куточках світу. Кого приваблює незвичайна техніка, кого – чарівні пейзажі, а кого – філософія мисткині.


Сподіваюся, що й вам, друзі, сподобаються її роботи. Приємного перегляду!



Немає коментарів:

Дописати коментар