неділю, 29 квітня 2018 р.

Чорно-білі світи грецької художниці Meni Chatzipanagiotou





Багато ілюстраторів-початківців, обираючи, яка техніка найкраще підходить, аби поділитися зі світом своїми неймовірно важливими творчими задумами, лякаються графіки. Ні, не складності. Хоча ця техніка й потребує не лише терпіння й вміння відділяти головне від деталей, але й «твердої руки» (яка, до речі, напрацьовується – сто нарисів, бажано детальних й хоч по одному щодня. І сотий, зазвичай, кращий за перший).


Їх, тих гіпотетичних початківців, хвилює, чи досить виражальних можливостей у чорно-білих малюнках? Чи не залишаться твори відсторонено-байдужими, викликавши стримані похвали, але не емоції в глядачів.


Ой, скільки ж, насправді, криється у чорному й білому кольорах, не менше ніж відтінків почуттів, які можна передати за допомогою олівців, чорнила чи вуглинки! І, звісно, саме у таких малюнків – чимало поціновував. Особливо, якщо за справу береться майстриня чи майстер.


А за плечима грецької художниці Meni Chatzipanagiotou – не лише мистецька школа і досвід, але й справжній талант. А ще, напрацьований власний стиль. Хоча багато хто з митців схиляється до думки, що при графіці деталі можуть відтягти увагу від ритму головних чітких ліній.


Meni Chatzipanagiotou, навпаки, надає перевагу припрацюванню багатьом деталям, їх стільки, що на одну роботу у неї йде кілька днів на припрацювання усіх дрібниць. І так само довго можна розглядати ці малюнки, із здивуванням і захопленням помічаючи все нові подробиці.


У її робіт чимало поціновувачів в інтернет-просторі. Сподіваюся, друзі, що й вам сподобаються її малюнки. Приємного перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар