неділю, 22 квітня 2018 р.

Про будні власників псів із гумором та любов'ю: комікси від Erez Zadok



Як-то воно, бути гордим власником кота чи кішки, розповідають багато письменників чи художників. Коли перші несміливі спроби дізнатися, що про нас думають домашні тварини завершаться повним успіхом, ми врешті дізнаємося, що думають про своїх чи чужих людей коти. Можливо, не завжди горді. Бо є в мене певні підозри, що не всі домашні улюбленці вважають, що їхні господарі відповідають найвищим стандартам.



Чомусь псам в інтернет-просторі пощастило менше. Ні, звісно, про них пишуть і малюють чимало. Та чомусь часто-густо роблять це дуже серйозно. Мовляв, для пса господар – надзвичайна істота, яку пес обожнює і готовий віддати за неї не лише життя, а навіть улюблену кісточку.


Не заперечую цю тезу. Однак навіть захоплене ставлення до господаря не гарантує повного уникнення кумедних ситуацій, які так і просяться, аби їх зобразили для повчання тих, в кого немає власних песиків. І для того, щоб «ті, хто в темі» покивали головами: а в нас таке було того тижня!


Принаймні, так вважає ізраїльський ілюстратор і художник коміксів Erez Zadok. Щотижня на його фейсбук-сторінці: https://www.facebook.com/erez.zadok зявляється нова серія міні-коміксу про самого художника та його пса Джоі.


Усі вони присвячені радості щоденного спілкування із псом – таким собі мохнатим позитивчиком, без якого життя було б точно сумне. Усі власники чотириногих пізнають оцей особливий погляд, властивий податковим інспекторам і домашнім тваринам, які застали господарів за поїданням забороненої для псів ковбаси.


А торнадо, яке раптово зявилось у кімнаті, а віддуватись песику. А господар, який надто уважно подивився на сусідню вівчарку, ще й похвалив її, зрадник. А купання! А собача шерсть, яка, здається, зявиться навіть у вакуумі! А…


А все одно, любимо ми їх не через це. Як, врешті, й вони нас. Усі власники псів добре зрозуміють Erez Zadok. А ті ж, в кого, через різні причини, нема пса, все одно, сподіваюсь, зможуть підзарядитись позитивом на початку нового тижня.


Приємного перегляду робіт митця, друзі! Гарного настрою!



Немає коментарів:

Дописати коментар