понеділок, 9 квітня 2018 р.

Прекрасний фантасмагорійний світ, вирізаний із паперу, від американської майстрині Kanako Abe






Не втомлююся повторювати, що папір – один із найуніверсальніших матеріалів для творчості. Людство довго відточувало різноманітні техніки його використання. І хоча зараз митці можуть вдаватися до багатьох нових можливостей і технік. Дехто віддає перевагу традиційним способам самовираження за допомогою майстрування з паперу, вкладаючи у свою творчість новий зміст.


Так, скажімо, чинить Kanako Abe – майстриня, що народилася в Сендає  (Японія), а зараз мешкає у США. Вона створює захопливі, добре впізнавані роботи у техніці Ise-katagami. На початку свого виникнення ця традиційна японська техніка використовувалась для виготовлення трафаретів для складного багатошарового дизайну малюнків на тканині для кімоно.


А на сьогодні майстриня Kanako Abe перетворила її на різновид прикладного мистецтва. Після довгої філігранної праці вона виставляє на розсуд своїх шанувальників стилізовані багатопланові зображення дітей, тварин і квітів.


Можна розглядати її зображення як символічні, а можна просто насолоджуватись і захоплюватись деталізацією й точністю образів та твердістю руки майстрині. Іще одна можлива точка зору на її творчість, як на мене, належить до розряду мотивуючих.


Справа в тому, що активно працювати у техніці Ise-katagami майстриня почала лише у 2012 році. За цей, відносно недовгий, проміжок часу вона досягла неабиякою майстерності, її роботи – предмет захоплення й колекціювання для представників багатьох країн. А майстриня продовжує невтомно вдосконалювати свою техніку, створюючи все більш складні композиції. Але ж колись, не так уже й давно. Вона взяла у руки ножиці та зробила перший надріз на аркуші.


Приємного перегляду робіт Kanako Abe й гарного творчого дня вам, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар