четвер, 26 квітня 2018 р.

Котоживопис ілюстраторки Kathryn Naylor: сила й незалежність справжніх котів



Кожен художник у чомусь споріднений із музикантами. Фарби так само складний і водночас простий зображальний засіб, як і ноти. А напівтони цілком відповідають бемолям і дієзам. Й ті, й інші відображають життя, перетворюючи буденність на витвори мистецтва.

Особливо цікаво спостерігати за творчістю синергетиків. Скажімо, художниця й ілюстраторка Kathryn Naylor зазначає: «Мої творчі інтереси досить широкі, але, найперше, я шукаю візуальні ритми та зв'язки між різними елементами».

Її пристрасть – пейзажі, а ще – коти і шоколад. А все, що художниці подобається, вона із задоволенням відображає на полотні. Не певна, щоправда, що саме в такій послідовності. Але коти – точно у першій трійці її улюбленців.

Вона любить подорожувати й багато малює під час подорожей. Та це –замальовки. Основна робота – аналіз вражень, побудова мови для емоційного впливу на глядачів, починається вже після повернення додому.
Kathryn Naylor привозить із подорожей враження від красивих краєвидів, а ще – зображення котів. Вони в неї справжні «коти, що гуляють так, як самі знають». Навіть коли їх зображають вдома, котиська незалежні й самодостатні.

Але найчастіше художниця зображає котів на природі, де вони взаємодіють з іншими тваринами й птахами. І при цьому поводяться так, ніби саме коти – господарі території, а інші – їх гості. Хоча, так більшість котів поводяться не лише на ілюстраціях, але й у житті.

У творчості Kathryn Naylor багато шанувальників. Комусь подобаються кольорова гама її картин, комусь – ритм ліній, а комусь – деталізація її полотен.

Приємного перегляду її робіт й гарного дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар