вівторок, 24 квітня 2018 р.

Фантастична реальність ботанічних ілюстрацій Noel Badges Pugh




Ось тепер, коли за вікном найсправжнісінька весняна весна, можна без остраху викликати незадоволення, нагадати всім, що ми пережили затяжну зиму! 


Ми вголос та подумки кликали весну, цікавились, що зробили не так під час Масляної: невже натяки для зими виявились затонкими? Врешті, усі соціальні мережі рясніли статусами – чи то жалібними, чи то войовничими.


А я, чого там, не забуваючи й собі скаржитися, усе роздумувала: чи не спробувати вдатися до способу американського наукового ілюстратора й художника Noel Badges Pugh?


Зупиняло лише те, що це на виставках майстра т.з. «ботанічних ілюстрацій» відвідувачі залишають відгуки: його малюнки квітів, здається, розливають справжні пахощі! Його намальовані бджоли от-от загудуть! А мені не завадить підписувати, де в мене ромашка, а де троянда.


Але зимові холоди, що панували в Америці минулого року, мали несподіваний вплив на творчість ілюстратора добре відомого саме точністю відтворення представників флори й фауни (нічого, що я так офіційно про квіти і комах?).


Він сам зізнався, що вирішив створити казку, сповнену намальованих і справжніх квітів, аби не сумувати знову зранку, переконавшись, що весну доведеться чекати, щонайменше, ще добу. А казка любить точність, хоч як би н парадоксально пролунало це твердження. Однак, ця точність добре збаламучена дрібкою фантазії, що робить її особливо виразною.


Тож і квіти Noel Badges Pugh залишилися так само виразними й упізнаними. Й водночас заворожують своє фантастичністю.



Приємного перегляду його робіт і гарного дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар