понеділок, 23 квітня 2018 р.

Краса полімерних коралів від французької мисткині Stephanie Kilgast





Сучасні митці доводять, що усе довкола – це потенційний арт-обєкт. Інколи – неймовірно гарний. Хоча, якщо бути об’єктивним, то доводити цю тезу засобами візуалізації вони почали рівно у той момент, коли авангардисти почали декларувати, що обов’язок мистецтва – зовсім не бути дзеркалом життя. І вже точно – не підіймати настрій потенційним замовникам красивими творами.


Та екскурс в історію авангарду подовжимо якось згодом. Бо на сьогодні багато митців не так намагаються епатувати публіку, хоча й не без цього трішки, принаймні, декотрі. Швидше. вони хочуть донести думку. що красота –  не лише в очах того, хто дивиться, а взагалі у кожному предметі.

Ось, скажімо, молода французька мисткиня Stephanie Kilgast за допомогою полімерної глини створює численні творчі проекти. Інколи химерні, але завжди дуже сонячні й різнобарвні. Серед них виділяється так званий «кораловий» проект.


Основою для її робіт  цього разу слугують нікому непотрібні банки – пластикові й металеві, пляшки й інший непотріб, якому місце – на смітнику, в очікуванні черги на сміттєпереробний завод. Але якщо увити, що ці предмети затонули. Лежать на днів моря й їх обплітають корали… Через багато-багато років вони можуть стати справді гарними. 

Біда в тому, що для зміни їхнього зовнішнього вигляду на «гарний» справді має минути забагато часу. І при цьому вони попсують і так далеко не ідеальний стан світового океану. Так, н дещицю, але й сам океан складається з таких крапель.


А от якщо це сміття не топити, а корали «наростити» на них за допомогою полімерної глини, то може вийти неймовірно гарно. А інколи – геть сюрреалістично-казково. Та останнє – то вже данина екстравагантним смакам майстрині.

Багато людей у всьому сіті із цікавістю чекають на появу нових робіт на сторінці Stephanie Kilgast у фейсбук: https://www.facebook.com/PetitPlat/. Сподіваюся, що і вас, друзі, зацікавить її творчість.

Немає коментарів:

Дописати коментар