неділю, 1 квітня 2018 р.

Космічні куточки всесвіту в мініатюрі - чудові роботи африканської художниці Lorraine Loots





Те, що ранок понеділка має починатись запашним куликом кави чи улюбленого чаю – то непогана прикмета. Бо навряд чи можна робити аж такі глобальні висновки, що як тиждень зустрінеш, так і проведеш. А от в масштабі дня таке твердження можна вважати цілком достовірним.

А ще, кожен новий тиждень можна починати із творення власного мініатюрного космосу. Тоді точно забезпечений заряд бадьорості на всі сім днів, до наступного понеділка. 

Для цього не потрібно бути чарівником. А от мати талант, знання того, к то й космос влаштований і вміння малювати мініатюри – дуже й дуже бажані. І всі ці риси притаманні творчості художниці з Південноафриканської республіки Lorraine Loots.

Починаючи із 2015 року, вона щопонеділка додає по роботі до свого чергового творчого проекту, створюючи міні-зображення космосу за допомогою акварельних фарб та кольорових олівців. При цьому для реалістичної зображень вона користується під час роботи над кожним новим малюнком фотографіями космосу NASA.

Звісно, це – не точні копії, а творчо переосмислені й водночас дуже реалістичні зображення різних куточків усесвіту, виконані у розмірі не більше ніж 3 х 3 см. Акварель – не найлегша техніка для створення мініатюр. Однак художниці подобається глибина й прозорість кольорів, яких можна досягти за допомогою акварельних фарб.

До того ж, космічні акварелі – це не перший творчий проект Lorraine Loots, швидше. своєрідний виклик собі й глядачам, опанування нової теми для творчост
і.
А самі мініатюри художниця почала малювати ще у 2013 році. Тоді вона вирішила у рамках творчого проекту щодня упродовж року малювати мініатюри, обираючи темами своїх малюнків предмети побуту, їжу, тварин і рослин. Проект успішно реалізувався, а бажання продовжувати створювати мініатюри залишилось. Навіть з’явились нові теми, скажімо. той де космос.

Усі охочі зможуть дізнатися більше про творчість Lorraine Loots за посиланням: https://www.instagram.com/lorraineloots/?utm_source=partner&utm_medium=embed&utm_campaign=photo

Приємного перегляду її робіт і гарного дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар