суботу, 31 березня 2018 р.

Нитки + гілки + натхнення = "фотографії з мереживом" від угорської майстрині Agnes Herczeg





«Фотографії з мереживом» – так називає свої незвичайні роботи угорська майстриня Agnes Herczeg. А от на сайтах, присвячених незвичайним видам творчості сучасних митців, автори, пишучи про неї, частіше вживають слово «інсталяція». Вона експериментує, поєднуючи різні види ниток, гілки дерев, шкарлупу кокосового горіха, коріння, кераміку тощо.


Із, здавалося б, буденних, а то й непоєднуваних речей виростають її композиції – невагомі, мов весняні хмарки чи сновидіння, тендітні, дивні чи дивовижні – як на чий смак. Не казати, щоб вони подобалися усім глядача без винятку (а таке буває?). дехто захоплюється, дехто каже, що це – не його чи не її. 


Але рідко хто залишається цілком байдужим. А це, як на мене, досить висока оцінка творчості мисткині.





А почалося все з того, що в 1997 році Agnes Herczeg завершила Угорський університет зображальних мистецтв, де вона спеціалізувалася на вивченні різноманітні техніки вишивання і мереживоплетіння. Вона почала плести комірці, серветки, скатертини – виходило непогано, користувалося попитом, але не подобалося самій майстрині.


Тоді й виникли перші спроби «фотографій із мереживом». Звісно, з часом технік вдосконалювалась, тим більше. що й зараз майстриня продовжує натхненно експериментувати.  Незмінним залишається лише замилування красою світу і прагнення поділитися радістю від її споглядання з тими, хто поруч.


Приємного перегляду робіт Agnes Herczeg і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар