четвер, 1 березня 2018 р.

Чорні (і не лише) диво-кошенята від латвійського художника Rihards Donskis




Із якою метою створені коти говорити можна довго. Теорії бувають як доста наукові, з натяком на важливий елемент земної еко-системи, так і філософсько-пародоксальні, тут би й Л. Керроллу заздрити варто. Скажімо, задля того, аби люди не надто задирали носа чи мали кого обслуговувати із задоволенням.

Важко уявити, яку купу часу економлять коти, ніколи не організовуючи палких дискусій із приводу: а за яким янголом було створювати людину? І вже точно вони далекі від забобонів щодо того, що не пощастить, якщо дати людині з певним кольором волосся перейти дорогу. Хоча… мо, окремі й забобонні, якщо врахувати, із яким завзяттям вони прагнуть ту дорогу перескочити, випереджаючи людей.

Та все ж, далеко не кожен оцінить на найвищий бал появу у його житті чорного кота. А ось художник із Латвії Rihards Donskis більш відомий в інтернеті під ніком Apofiss, щиро любить усіх котів, незалежно від кольору їхньої шерсті. 

Хоча, можливо, десь у глибині душі віддає перевагу чорним котиськом. Чи тонко розігрує публіку, нагадуючи про містичну іпостась цих звірів. Дехто навіть натякає, що його чорні кошенята водночас дуже милі й інфернальні. 

Ну, якось у мене ці два поняття слабко поєднуються, але, можливо, у людини, яка обрала нік Apofiss з уявою трохи краще? Так і не змогла знайти в інтернеті, чи то він назвав себе на честь астероїда, який, можливо, має шанс спростувати заспокійливі поноси NASA і таки врізатися у Землю у відносно недалекому майбутньому чи на честь божества-руйнівника, втілення сил хаосу у древньому Єгипті. До речі, на честь останнього й назвали астероїд. 

А якщо врахувати ставлення до котів, і саме до чорних, у вже згаданому Єгипті в часи фараонів, то можна швиденько скроїти цілком пристойну конспірологічну теорію.

А можна нічого не вигадувати, а просто витратити хвилину-дві на перегляд робіт художника й зустріти день гарним настроєм і щирою посмішкою.


Немає коментарів:

Дописати коментар