пʼятницю, 16 березня 2018 р.

Дракони, що бояться води: незвичайні скульптури тайського майстра Narong




Скульптури, та що там скульптури, навіть мініатюрні статуетки чомусь найчастіше асоціюються з довговічним – на століття – втіленням мистецького задуму. Це вже потім, після кількасекундного роздуму, ми згадуємо, що ті ж статуетки бувають не лише  з каменя чи з дерева, але й із тендітної порцеляни чи з воску, який н варто залишати під прямими променями сонця.


І вже й зовсім несподіваною може видатись думка про те, що майстерно вирізьблені статуетки можуть боятися води, бо вони вирізьблені із шматків кольорового мила.


Тобто про саморобне часто фігурне мило на сьогодні не чув хіба лінивий. А дехто й пробував виготовити його самотужки, під час майстер-класів чи після переглядів в інтернеті відеороликів із порадами, як виготовити косметику лакшері-класу в домашніх умовах.


А ось тайський майстер на імя Narong створює свої роботи за допомогою клопіткого багатогодинного різьблення, під час якого нема права на помилку. Один неточний рух – і доведеться починати роботу спочатку, із новим матеріалом.


Із-під його різця з’являються прекрасні й дуже різноманітні дракони. Не меншою популярністю користуються його квіткові композиції. І треба надати належне майстру: виготовлені вони бездоганно й мають привабливий вигляд. Але дракони з мила видаються мені більш оригінальними і цікавими творіннями.


Дехто в інтернеті відмовляється визнати такі роботи мистецтво. Як до аргументу апелюють саме до їхньої недовговічності. Та є і, кому споглядання робіт Narong підіймає настрій, а їхня недовговічність компенсується доступністю фото з їхнім зображенням в епоху інтернету.



Приємного перегляду його робіт і гарного настрою на весь день!



Немає коментарів:

Дописати коментар