понеділок, 19 березня 2018 р.

Із гумором про буденність - кумедні замальовки корейського ілюстратора Hyemi Jeong





Усе більше ілюстраторів із різних країн ставлять перед собою – інколи вголос, розпочинаючи творчий квест, інколи «за замовчуванням» – завданням, яким би саме місце на тренінгах із розвитку креативного мислення.

Я зараз про вправу побачити щось дивовижне й казкове в буденних речах. Пам’ятаєте, як в дитинстві могла виконувати роль як меча джедая, так і коня, а мамин шалик цілком міг перетворитися на шлейф принцеси, якщо вигадати, як саме його прикріпити до короткого платтячка? На жаль, у дорослому віці, за буденними клопотами, більшість людей перестають експлуатувати це вміння. 


А «м’язам» уваги так само не завадять вправи, як і всім іншим. Та все ж, я на початку розмови трохи покривила душею: ілюстраторам, зазвичай, нема потреби записуватись на тренінги із розвитку вміння творити. Хоча якщо це початківець і йому дуже хочеться… А от бажання викликати у глядачів позитивні емоції і тим самим привернути увагу до своєї творчості часто присутнє і цілком зрозуміле.

От скажімо, корейський художник Hyemi Jeong тішить своїх шанувальників, яких у нього чимало, усе новими малюнками. Звісно, зараз прийом, коли побутові речі чи продукти стають частиною ілюстрації, досить розповсюджений.


Але й до нього можна підійти творчо. Скажімо. мені відразу не пощастило згадати. Чи бачила я в якогось іншого ілюстратора роботи, де б ювелірний ланцюжок передвоювався на контури маленького привида – «дикого, але симпатичного» (с), а манікюрні ножиці ставали дзьобом лелеки, що квапиться донести за адресою чергове замовлення-немовля

Саме ці милі, створені у дусі дитячих робіт, малюнки, викликають щиру посмішку. І – бажання уважно пригледітись до речей, що нас оточують: а раптом і в них можна побачти щось незвичне?

Приємного перегляду робіт Hyemi Jeong і гарного настрою, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар