пʼятницю, 23 березня 2018 р.

Несподівано про звичні речі: цікаві фотоколажі від англійського майстра James Popsys




В англомовному інтернеті в усіх згадках про сучасного англійського фотомайстра James Popsys обов’язково зустрічається така характеристика, як «концептуальний фотограф».


Те саме вказано на його офіційному сайті: http://www.jamespopsys.com/. Отже, для митця, певно, важливо наголосити саме на цій характеристиці його творчості.
На жаль, моє знання теорії мистецтв поверхове, тож маю просто вірити на слово: сказали, що концептуальний – гаразд. 


Хоча мою увагу до його творчості привернуло, насамперед, почуття гумору митця – своєрідне, суто англійське, але безсумнівне і його здатність глянути на звичні речі під іншим кутом зору.


Хмарочос, що приміряє краватку, як і безліч тих, хто проводить дні у його комірчинах-офісах, чи Біг Бен, яка ховається від набридливого світу за наушниками: не хочу чути – і не буду! – височезне чортове колесо, яке раптом перетворюється на звичайне, автомобільне… Рибка в космосі, білий ведмідь, що вдивляється не вглиб крижини, а в блискучу плитку підлоги, черепаха, що доводить: вона не згірше за птахів створена для польотів.



Що це? Хуліганство? Бажання продемонструвати вправність у володінні програмами для обробки фото? Чи спосіб привернути увагу публіки, аби вона виділила саме ці роботи серед сотень і тисяч інших, а вже потім поговорити з нею мовою яскравих малюнків про серйозні речі?


Кожен вирішує для себе, якими мотивами керувався автор. Однак безсумнівно, що яскраві роботи James Popsys привертають увагу глядачів і забезпечують їм гарний настрій.


Хай щастить, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар