вівторок, 13 березня 2018 р.

Усі кольори природи в колажах американської художниці Kristina Webb




«Я малюю давно, ледь не все життя», - у багатьох більш дорослих митців така само презентація дівчини, котра не так давно відсвяткувала двадцятиріччя, викличе доброзичливу, але ледь поблажливу посмішку.


А між іншим, художниця Kristina Webb із Нової Зеландії ні крихти не перебільшує. Вперше вона взяла в руки кольоровий олівець у два роки і почала «малювати», явно надаючи перевагу творчості перед іграми в ляльки.


Родичі ставилися до художніх вправ дівчинки як до спокійного заняття: дитина не галасує, не вимагає, аби їй приділяли увагу от просто зараз, доброю волею розвиває дрібну моторику. То чого ще бажати? Мала стверджує, що буде отак малювати все життя, бо малювати – то найкраща справа? Та ким лише на бажають бути діти, поки не оберуть собі серйозний фах!


Але цього разу можна сказати, що дитяча мрія втілилась у життя. Серед іншого, і завдяки наполегливості Kristina Webb. Виявилось, що природа щедро наділила її не лише наполегливістю у досягненні мети і гарним відчуттям кольору, а ще й справді важливим для митця вмінням: спроможністю вбачати у буденних речах щось незвичайне.


Зараз молода художниця живе у США, багато із задоволенням подорожує, працює водночас над кількома творчими проектами. Зокрема, веде сторінку Colour_me_creative, яка за відносно недовгий час існування зібрала разом майже 2 млн прихильників її творчості.


Неабиякою популярністю користуються, серед іншого, низка її колажів, на яких красуні вбрані в сукні із пелюсток квітів, фантиків від цукерок, крил метелика чи продуктів. Часто ці речі сприймаються настільки буденно, що люди не звертають увагу на їхню красу.

А інколи досить позірно простого, однак продуманого до дрібниць проекту, аби дати привіт спинитися посеред безперервного щоденного бігу, ледь здивовано придивитись до світу довкола й погодитись, що він буває й досить затишним і приємним містом. Ніби  створеним саме для творчості.

Приємного перегляду робіт художниці та гарного дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар