суботу, 10 березня 2018 р.

Подорожі без селфі - кумедний і креативний проект від творчого дуету Doodle Deux




З історичних і пригодницьких романів нам відомо про ті часи, коли юнаки, із заможних сімей відправлялись у подорож, аби розширити кругозір і завершити навчання. А дівчата – у супроводі матусь, тітоньок чи компаньйонок – на морські курорти, аби зміцнити здоров’я перед виходом у світ. У ті часи малювати іноземні пейзажі в альбомах для нарисів було непоганим способом згаяти трохи часу, продемонструвати свій талант, те, що гроші, викладені батьками за освіту були не зовсім змарновані, чи відправити саморобну листівку любій тіточці в провінцію, запевнивши у своїй любові.


У ХХ столітті, аби запевнити: я таки був десь на престижному курорті чи в цікавому місті можна було скористатися фотоапаратом. А ще попросити перехожого, аби сфотографував на твій фотоапарат на фоні якоїсь пам’ятки. Чи скористатися послугами професійного фотографа з мавпочками чи яскравою фанерною декорацією.


Потім настав час селфі. Та що я вам кажу, хіба хто не в курсі?

Але еволюція, навіть пов’язана з гаджетами, не стоїть на місці. Здавалося б, вона має рухатись далі: додавати до світлин, зроблених за допомогою фронтальних камер, чи відео пахощі чи емоції. А скажи ж ти! Усе частіше в соцмережах чи на форумах з’являються скарги на засилля тих самих селфі. Чути навіть натяки на те, що надмірне зловживання ними – то несмак.

Днями я заклалася із друзями, що от-от мають почати входити в моду замальовки із подорожей, а фото відступлять на задній план. Предмет закладу – шоколадку чесно розділили навпіл. Виявилось, що такий проект уже існує, але його автори не обмежуються лише малюванням, поєднуючи його з фото.


Пара закоханих, що обрали псевдоніми Abang і Neng, дуже люблять подорожувати. Вони побували у багатьох країнах, а попереду в них –грандіозні плани. При цьому вони вирішили відмовитись від селфі на фоні величних пейзажів чи у місцевих кав’ярнях за столом з екзотичною їжею.

Так і виник творчий проект Doodle Deux (Doodle – англійське слово, що означає риски, які людина креслить мимохідь, думаючи по щось важливе й не претендуючи на створення шедевра. А Deux – це французький числівник «два»).

Вони замінили свої обличчя чи фігури двома паперовими ляльками, які кількома штрихами зображає Neng. А справа Abang обрати і сфотографувати пейзаж так, щоб ляльки-карикатури виглядали в ньому гармонійно.

Результати такої творчої співпраці відображені на їхній сторінці в інстаграм: https://www.instagram.com/doodledeux/, яка користується чималою популярністю серед під пищиків. Здається, у креативних мандрівників уже з’являються перші послідовники.

Приємного милування роботами творчого дуету Doodle Deux! І хай усі подорожі залишають чудові враження не лише в соцмережах, але й у пам’яті! 

Немає коментарів:

Дописати коментар