неділю, 25 березня 2018 р.

Звірі, що "зросли" із старих газет: незвичайна творчість американського митця C.E. White




рогресивні представники людства все очікують, коли всі періодичні видання стануть електронними і не доведеться витрачати зусилля й ресурси на утилізацію численних паперових аркушів із новинами й оголошеннями, які, у кращому випадку, переглянуть один раз.

Супротивники зникнення «матеріальних газет» запевняють, що виведеними на екран планшета чи ноута сторінками газети не пошурхотиш. А хіба це не додає особливу привабливість політичним чи спортивним новинам? І, взагалі, ховатися від галасливих рідних чи незнайомців у дорозі куди зручніше за розлогими сторінками ніж за тоненьким пластинками сучасної техніки.

А щодо утилізації… Та існує чимало способів зробити із прочитаних газет щось корисне! А інколи – й дуже гарне,–  міг би додати американський митець C.E. White, який матеріалом для створення своїх оригінальних робіт обрав саме старі газети. 

Щоправда, не лише газети: велике значення для його колажів має не лише колі паперу, порізаного на смужки шириною 10-14 мм, але й її структура. Тож майстер використовує не лише газети, але й старовинні дитячі книги, кулінарні довідники, географічні мапи й навіть старовинні листи.

У результаті, після довгої, не лише творчої, але й клопіткої праці, з’являються зображення тварин і птахів – дуже детальні і за рахунок цього реалістичні.
Творчість C.E. White має чимало шанувальників з усього світу, які з нетерпінням очікують на чергову роботу майстра.

Сподіваюся, що й вам сподобаються його роботи. Гарного настрою, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар