середа, 21 березня 2018 р.

Сонячні емоції квітів у картинах американського художника Bill Inman




Із часів зруйнування Вавілонської вежі, якщо, звісно, не чудова легенда, людство знайти спільну мову – одну для всі. Певно, люди вважають, що тоді їм легше буде порозумітися. 

Крім того, що час від часу якась мова «призначається» міжнародною – латина,французька, англійська, зараз ніби у фаворитах і японська тощо, існували неодноразові спроби сконструювати штучну мову, зрозумілу всім і водночас таку, яка б не висувала на панівне місце якусь певну країну.



Проекти були найрізноманітніші – від штучних мов, до запевнення, що музиці судилося стати засобом порозуміння не лиш між народами, але й між різними планетами. Дивно, що при такій різноманітності чомусь не виник проект, що різні народи можуть порозумітися за допомогою квітів.









Справді, чи є щось більш універсальне? Скажімо, коли американський художник Bill Inman малює соняхи чи мальви, вони однаково зачаровують і його співвітчизників, і скажімо. українців. Бо такі квіти, здавалося б, можна побачити на вулицях чи в полях різних країн.









Тут варто наголосити, що це – не ботанічний живопис, який передбачає якнайточніше, часто до застосування гіперреалізму, відтворення певної квітки. Bill Inman вдається до манери французьких імпресіоністів й наполягає, що картини не мають відрізнятися фотографічністю.









Він зазначає, що пише своїй картини до тої миті, коли у нього виникне відчуття, що ще один мазок пензля буде зайвим. Подеколи його роботи видаються незвершеними, але це – спосіб створити особливу атмосферу й настрій передчуття, викликати у глядачів бажання стати співтворцями, домислити пейзажі чи квіткові етюди.









Яскраві кольори, багатство відтінків, сміливі мазки й замилування тим, що він зображає на полотні,створюють особистий почерк митця, роблять його картини впізнавами й привертають до його творчості усе нових шанувальників.









Приємного перегляду його робіт і сонячно-квіткового настрою, друзі!









Немає коментарів:

Дописати коментар