неділю, 18 березня 2018 р.

Стімпанкові пригоди чайних дівчат: незвичайні ілюстрації американського аніматора Brian Kesinger




Цікаво, чи вчені якихось країн проводили дослідження, як впливає перше місце роботи на  літературні й творчі смаки молодих людей?

Скажімо, американських художник й аніматор Brian Kesinger потрапив на всесвітньовідому студію Волта Діснея у віці 18 років. І не помічником режисера чи когось із «дорослих фахівців», а художником-аніматором. До речі, встановивши своєрідний рекорд як наймолодший художник в історії студії.

До речі, для нього це стало роботою мрії: він був вихований на мультфільмах цієї студії, тож в усі проекти, в які він брав участь, він, за його власним визнанням, вкладав частку душі. І кожен такий анімаційний фільм не лише дозволяв йому вдосконалювати свої професійні навички, але й сприяв виникненню нових захоплень.

Він захопився стімпанком під час праці над повнометражним мультфільмом «Атлантида: загублений світ». Про всяк випадок, нагадую, що це – напрямок наукової фантастики, де багато уваги приділено технологіям і декоративно-прикладному мистецтву умовному ХІХ століттю, де добре розвинена технологія. Але замість електричного струму чи бензину діє пара. 

При цьому автори, що працюють в цьому напрямку, захоплюють естетикою позаминулого століття: корсети, тюрнюри, довгі сукні, циліндри й фраки. І при цьому – шестірні, часто як елемент костюму, те, що можна із певним припущенням назвати «гаджетами» того часу, підкресленою механізованістю усього чого можна тощо.

 Водночас, попри  певну естетизацію вікторіанської доби, панночки, що діють у творіннях авторів стімпанку, більш ніж самостійні й цілком можуть дати фору чоловічим персонажам, вони мандрують, борються зі злом, часто світового масштабу, і навіть самостійно, за потреби, ремонтують парові механізми.

Brian Kesinger, вирішивши створити власний стімпанковий світ, довго експериментував із технікою виконання. Аж поки не вирішив, що за допомогою чаю можна надати малюнкам справді вантажного вигляду.

Так і народилася серія «Чайні дівчата» – її героїні якраз наділені кращими рисами жінок стімпанкового світу: вони люблять книги, науку, мандри і пригоди.  А ще – не дивуються, що у їхньому світі магія органічно поєднується з технічним прогресом. Справді. неввічливо дивуватися тому, що у сіті стімпанку мешкає дракон. Поки він поводить себе ввічливо й не заважає розвитку того світу.

До речі, за його слова, художник довго й натхненно експерементував із різними сортами чаю та його концентрацією, аби визначити, за яких умов малюнки виходять найвиразнішими. Інколи він додає трохи акварель для акцентування деталей чи надання виразності тіням. Та все ж, улюблений напій – основний елемент його творчості.

Приємного знайомства із роботами Brian Kesinger і гарного дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар