суботу, 10 березня 2018 р.

Ведмежанія - країна мрій від англійської художниці Carol Lawson




Зазвичай, до колекцій ставляться із повагою. Бо це ж людина докладає стільки зусиль, витрачає час, стає експертом у певній області мистецтва. І загалом, колекціонування – почесне хобі.


Хоча чомусь якщо повідомити, що колекціонуєш медвежа тедді й вже зібрала більше 200 екземплярів навіть звичні до дивацтв знаменитостей журналісти не завжди втримуються, щоб не зробити великі очі. Та власниця цієї чудової колекції відома англійська художниця-ілюстраторка Carol Lawson, приязно всміхається і пояснює, що то – не просто іграшки, а прототипи мешканців вигаданої неї країни – Ведмежанії. Й отримує у відповідь серйозне похитування головою від співрозмовника.

Бо про Ведмежанію у Великобританії чули всі. Особливо після того, як у 80-х рр. минулого століття на замовлення компанії Franklin Mint художниця створила дуже гарну колекцію порцелянових статуеток серії «Hotel Teddington», які зображали мешканців вигаданої нею країни ведмедиків. Кожна статуетка відрізнялася власним «характером» й яскравою зовнішністю. Тож швидко здобула велику популярність не лише серед мешканців Англії. Але й далеко поза межами країни.


Тепер уже так відразу й не скажеш, що було першим: початок колекції й ілюстрування відомих казок світу, а потім уже з’явився задум диво-країни. Чи спершу з’явився задум чарівного світу. А потім почали «підшуковуватись» його мешканці.

У будь-якому випадку, співвітчизникам Carol Lawson дуже подобається затишний казковий світ, де ведмедики дорослішають, пораються по дому, виїздять на пікніки чи подорожують, святкують Різдво й Великдень, слухають казки на ніч і навіть потрапляють у пригоди. Але, звісно, ті пригоди завжди закінчують добре – й мова знову йде про неспішний ритм життя, де завжди знайдеться час на щиру посмішку, приязну розмову із сусідами чи на гру із власними дітьми-ведмежатами.

Сподіваюся, що знайомство з ілюстраціями художниці принесе вам кілька приємних хвилин. Гарного дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар