пʼятницю, 2 березня 2018 р.

Динозаври в сучасному домі - жартівливий проект канадського фотографа Jeff Friesen





Гра з дітьми – завжди творчість. Інколи більш крута ніж деякі визнані проекти творчі проекти. Певна, що переважна більшість батьків погодяться зі мною. А якщо у батька чи мами творча професія, то бажання навчити чомусь дитину під час гри інколи може мати несподівані і дуже гарні наслідки.


Коли мала донька канадського фотографа Jeff Friesen заявила, що хоче фотографувати так само круто, як тато, він не став відбуватись запевненнями, що от виростеш – і зможеш зробити не гірше. Вирішив показати премудрості композиції, побудови кадру, освітлення просто зараз. А щоб малій було цікаво, вирішив розповідати все на прикладах її іграшок.


Промайнула була думка на початку проекту про всесвіт ляльок барбі, та дівчинка була впевнена, що динозаври – куди крутіші.

Отак і виникла ідея помістити цих чудових створінь із майже невимовними для дорослих назвами, які однак так приваблюють дітлахів, не в імітацію дикої природи юрського періоду чи навіть сучасних хащ Амазонки, а у світ сучасного будинку.


На деяких фотографіях композиція побудована так, ніби динозаврики успішно перемогли в конкуренції на звання домашніх улюбленців. На інших видно, що саме вони – господарі будинку. Хоча… хтозна, може коти і пси вважають так само і лише вроджена делікатність не дозволяє усім без винятку чотирилапим заявляти про це вголос?

У результаті доня Jeff Friesen чудово збагнула, що інколи заради вартісного кадру потрібно терпляче вибудовувати мізансцену й обирати серед десятків один –найкращий. А користувачі інтернету отримали змогу насолодитись пригодами кумедних, розумних і з незлим почуттям гумору древніх створінь, які так мило виглядають дитячими іграшками.

Приємного милування роботами Jeff Friesen і гарного вам дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар