понеділок, 12 березня 2018 р.

Дракони, що захищають дерева й квіти, вд американської скульпторки Emily Coleman




«Я й не підозрювала, наскільки популярні серед людей дракони, аж поки не створила власноруч першого захисника», - як на мене, незлий початок для фентезі. Ну, принаймні, мені доводилось бачити зразки жанру, які не були кращими за цей вислів.

Щоправда, ці слова пролунали в нашій реальності і зовсім недавно. Так описала в інтерв’ю початок свого творчого шляху майстриня з Флориди (США) Emily Coleman.

А знаєте, що в цьому випадку поєднує казку й реальність? Те, що із драконами не все так просто навіть у нашому прагматичному світі.

Насправді, спершу Emily Coleman ще десять років тому взялася створювати лісових духів-захисників. Із захопленням красою природи й переймання тим, наскільки інколи та краса беззахисна, бува, й перед людьми, народилася ідея створити невеличких охоронців-арборі (arbori – дерева (латина)).


Ідея ж надати їм подобу драконів виникла із ще одного захоплення мисткині: вона палка шанувальниця анімаційних стрічок студії Міядзакі.

Тож інколи дракон – не зовсім те, чим вони видаються. І справді, керамічні створіння виявили досить впертості, аби бути незабаром перейменованими у літніх драконів, але таки підвиду арборі. І на практиці довели, що вони – справжні охоронці рослин.

Інакше б, чого вони стали користуватися такою популярністю у квітолюбів із різних куточків світу? Малі охоронці, справді, сприяють тому, що рослини стають великими й дужими й при цьому слугують чудовими прикрасами – без заяскравого забарвлення, інколи навіть вміло камуфльовані – квітників і садків.

Хоча, цілком вірогідно, шанувальників творчості майстрині підкупають не лише їхні магічні особливості, а оригінальність кожної нової фігурки. Адже мисткиня намагається не повторюватись. Форми ля відлиття частин керамічних фігурок вона створює власноруч. Після цього скрупульозно склеює драконів і розфарбовує їх, аби надати індивідуальності й неповторності.

Більше про творчість мисткині та її інші проекти можна, завітавши на її авторський сайт: https://emilysculpts.com/collections/the-arbori

Приємного перегляду її робіт та гарного дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар