вівторок, 20 березня 2018 р.

Різнобарв'я мрій у чарівному всесвіті української художниці Ольги Кваші






Нещодавно почула, що яскраві кольори – то візитівка весни, ну, добре, ще й літа. Я відразу ж нагадала про осінь, яка щедра на кармін, полум’яно-червоний і золотавий. Й, отримавши згоду, невинно уточнила: а білість снігу хіба не потрапляє під яскраві кольори? А зеленавість новорічної ялинки й веселкові спалахи прикрас та блиск електричних гірлянд? Отак ми й дійшли згоди, що яскравість більш-менш чесно розподілили між собою усі пори року.




Із цією тезою цілком згодна відома українська художниця Ольга Кваша. Народившись у щедрому на природі та талановитих людей Луцьку, зараз вона перебуває у Львові, не менш різноманітному на кольори й емоції, вона створює власний багатобарвний світ.




Із щедрістю творця ілюстраторка Ольга Кваша вимальовує власний всесвіт – багатий на яскраві кольори й ніжні півтони, сповнений краєвидами, немов оповитими казковим серпанком.



Розлогі дерева, різноманітні квіти, пір’їсті хмарки й яскраві веселки, гамірливі птахи, переповнені кипінням квіту садки, осіннє листя, таке крихкі у своїй останній красі… Цей світ такий впізнаваний і водночас щемливо схожий на сни чи мрії.




Аби малювати так, треба бути залюбленою у світ. І не лише у природу, але й у людей. На її картинах зображені нібито звичайні побутові сценки. Але видно, що всі її герої вміють і люблять мріяти. А це – дорогоцінне вміння, тож художниця щедро обдаровує своїх героїв.



Усі картини Ольги Кваші можна розглядати дуже довго, намагаючись відчути ритм ліній, що зливаються у тиху, замріяну мелодію. Безліч дбайливо промальованих деталей змушують знову й знову повертатися до вже переглянутих картин.



Недаремно ж у творчості художниці багато шанувальників.



Приємного перегляду її робіт і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар