вівторок, 6 березня 2018 р.

Неймовірні витинанки з листя дерев від митця з Казахстану Kanat Nurtazin






Для того, щоб буквально втілити в життя відомий усім вислів: ars longa, vita brevis (est), варто наперед подбати про відповідний матеріал. Наприклад, надавати перевагу в своїх роботах каменю. І бажано не піщанику, а якомусь базальту.


Однак, у теперішніх митців є величезна перевага перед попередниками: навіть роботи, виконані із найтендітнішого матеріалу, можуть існувати довго. Звісно, за умови, що їх відфотографували, а зображення виклали на відомих інтернет-ресурсах.



Саме цієї стратегії дотримується сучасний майстер із Казахстану Kanat Nurtazin, який надав перевагу такому недовговічному матеріалу, як листя – літнє зелене й осіннє різнобарвне.


Митець знає, що мине зовсім мало часу і його «полотна» розсиплються у прах. Однак йому дуже подобається сам процес створення робіт. За допомогою тонкого леза він знімає міліметр за міліметром, проводить лінію за лінією – і все задля того, щоб побачити зображення людей і тварин – складні за композицією, виготовлені з увагою до кожної дрібниці роботи.


За словами самого Kanat Nurtazin, витинанки із листя кілька років тому він почав вирізьбити майже випадково. У нього була мистецька освіта за плечима, новенький диплом, багато вільного часу і бажання поексперементувати з техніками.


Спершу митець надав перевагу фуд-арту, але потім дійшов до висновку, що саме вирізання на листках дерев – то його. Цієї ж думки дотримуються його численні шанувальники з різних куточках світу.


Приємного перегляду робіт митця і гарного настрою, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар