середу, 7 березня 2018 р.

Служіння квітам - чудові картини митця з Великобританії Cecil Kennedy




Кожне століття ставить перед художниками нове завдання. А минулі сто років в цьому плані були неймовірними за своєю винахідливістю й різноманітністю. Стільки нових напрямків образотворчого мистецтва, стільки нових технік, стільки тем роботи й соцзамовлень, врешті, стільки нових естетичних рішень.

Цілком можливо, що ХХІ століття таки зможе  його переплюнути, але впевнено сказати про це можна буде лише років через вісімдесят.


А поки ж ще раз у захваті схилимо голову перед величезною кількістю талановитих митців минуло століття й подивуємося тому, наскільки воно було різноманітним. Так, що дало прилисток зовсім різним людям.

Про скандальних творців, що вміло епатують публіку, чули всі, навіть люди, далекі від мистецтва.


А от художник Cecil Kennedy із Великобританії довго не привертав увагу до своєї творчості. Бо де це бачено: пробувати досягти успіху на такому… пістрявому… фоні, день у день, рік у рік малюючи квіти. Без жодних оригінальних технік, звичайними масляними фарбами. У реалістичній манері, намагаючись підібрати відтінки фарб так, щоб квіти виглядали живими.

Так, художнику доста часто закидали, що не варто витрачати талант на те, що фотограф може зафільмувати за секунди. Та Cecil Kennedy не надто дослухався до критиків. Він продовжував малювати квіти. Хоча, здавалося б, кому це потрібно у бурхливому ХХ столітті, сповненому відкриттів і катаклізмів?

Хоча навіть його перші шанувальники відзначали, що картини сповнені спокоєм,тихою красою і впевненістю, що там, де є такі неймовірні прекрасні створіння природи, не може трапитися нічого поганого.

Народився художник у 1905 році, а слава прийшла до нього уже після сорока років: світ намагався впоратися з ранами, що нанесла Друга світова війна, збагнути, як жити у всесвіті, який безжально перевернули догори дригом?

І раптом виявилось, що у цьому світі є дещо незмінне: краса квітів і люди, які вбачають у цій красі диво й ладні ділитися тим дивом з оточуючими.

Художник трохи не дожив до початку ХХ ст., померши на 92 році життя. Його шанувальникам залишились на згадку численні роботи митця, від яких стає сонячно й світло-квітково на душі.

Приємного перегляду картин Cecil Kennedy, друзі, та гарного вам дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар