понеділок, 26 березня 2018 р.

Живі, але паперові: скульптури птахів від нідерландського майстра Johan Scherft








Дехто із глядачів, коли вперше бачить роботи майстра із Нідерландів Johan Scherft замість того, аби висловити більш ніж заслуговане захоплення, ледь не з жахом уточнює: це – опудала?! І ними треба, на думку творця, прикрашати інтер’єри житлових приміщень?

Думаю, що почасти, коли непорозуміння подолане, такі запитання майстер може сприймати як комплімент. Бо насправді при виготовленні його робіт жодна птаха не постраждала. Він щиро, з дитинства захоплюється різноманітністю і красою світу пернатих. Настільки, що ще в 14 років почав їх виготовляти з паперу й розфарбовувати кольоровими олівцями.

Хтозна, наскільки вдалими були ці поробки, але досвід, помножений на талант, терпіння й прагнення зробити все якнайкраще, безумовно, приніс гарні плоди.

Його паперові скульптури птахів достовірні як з анатомічної точки зору, так і щодо кольору пір’я. Така реалістичність досягається за рахунок того. що на кожну фігурку Johan Scherft витрачає кілька тижнів: спершу – створення ескізу. Потім – 3д-моделі у віртуальному просторі. Потім – моделювання із паперу. Й, останнім етапом, розфарбовування акварельними фарбами. І от його колекцію поповнила чергова птаха, яка, здається, от-от заспіває чи розгнівано закричить на чужинця, що вдерся на її територію.


До речі, митець ще й пише картини масляними фарбами. І ці його роботи користуються чималою популярністю. А птахи – то своєрідний, не менш клопіткий ніж робота. відпочинок: справа для душі.

І як кожна така справа, виконана з любов’ю й натхненням, приваблює до себе все нових шанувальників його таланту.

Приємного перегляду робіт Johan Scherft і гарного вам весняного настрою!



Немає коментарів:

Дописати коментар