четвер, 15 березня 2018 р.

Чудові коти на всі сезони року від американської художниці Donna Race



Тематика «серйозних» картин, що можуть прославити художника, а листівок, мо, навіть краще відомих широкому загалу, але «анонімно», без імені автора, рідко збігаються. Але сьогодні – п’ятниця, тож саме час поговорити про таку універсальну тему для мистецтва тему, як зображення котиків – у всіх можливих видах і стилях.

«Універсальною» я назвала цю тему майже не перебільшуючи: коти часто зустрічаються на картинах відомих художників-класиків. А інколи й виступають головними моделями для їх полотен.

При цьому ті, хто створюють листівки, часто звертаються до зображень котів: милі й пухнасті створіння цілком підходять, аби викликати у людей щиру посмішку, «розвести» на позитивні емоції і тим самим переконати, що це – непогане доповнення до святкового подарунку.

Американська художниця й дизайнерка Donna Race відома, насамперед, як авторка численних листівок. Цілком можливо, що ви отримували їх в інтернеті від віртуальних френдів і навіть взнавали ті привітання досить милими. Але ніколи не замислювались над тим, хто ж їх створив.

Найчастіше художниця малює різдвяні сюжети – Санта Клаусів, оленів, чарівних сніговиків, ялинки й подарунки. І часто серед цього святкового антуражу зустрічаються зображення кошеняті цуценят. Вони або ж примощуються серед інших подарунків у чарівному мішку Санти, або ж зручно влаштовуються під прикрашеними різдвяними ялинками із виглядом, що ясно свідчить: нащо інші подарунки, якщо існує таке щастя, як ми?


Та, звісно, самими зимовими котиками Donna Race не обмежується. Хай вона й комерційний художник, але не тільки майстер своєї справи, але й справжня любителька малювати та поціновувачка котячого племені. Тобто, обираючи сюжети для своїх малюнків, вона дбає і про те, аби вони подобалися, насамперед, їй самій.

Тож у її творчості відбита істина добре відома всім котовласникам: коти – поняття поза сезонне. І справжній кіт докладе усіх зусиль, але перетворить будь-яку пору на персональну  Масницю.

Так само симпатичні у художниці песики, особливо, якщо х зображають окремо від котисько. Бо на малюнках, де зображені водночас різні домашні улюбленці, собаки, хай і залишаються такими ж симпатичними, але в харизматичності поступаються котячим.

Загалом, у художниці є власний, на якому представлена уся різноманітність її творчості: https://www.donnarace.com/

Приємного перегляду робіт Donna Race і гарного дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар