пʼятницю, 30 березня 2018 р.

Паперові тварини й пейзажі від англійської майстрині Pippa Dyrlaga





А все почався з того, що кілька років тому майстриня з Йоркширу (Великобританія) Pippa Dyrlaga спробувала зробити листівку-витинанку. Звісно, об’єктивно, не «все», навіть у житті самої мисткині. Але, погодьтеся, так фраза звучить доста солідно. Її цілком можна поставити на початку якоїсь художньої оповідки, а вже потім обирати, що саме «хотів сказати автор» та що далі мало б стати із головною героїнею, яка захопилась новим хобі.



Та це – не художня оповідь, а розповідь про життя. І, попри те, що наш світ інколи буває досить незатишним, у ньому таки є місце для дива. Особливо для тих, хто вірить, що завдяки терпінню й довгим годинам роботи, помноженим на мистецькі здібності, можна досягти багато чого. Навіть втілити мрію в життя.


Саме так і трапилось із Pippa Dyrlaga, яка, почавши із невеличких листівок, вирізаних з цупкого паперу канцелярським ножем, поступово «набила руку» й перейшла до більш масштабних проектів.



Я вагаюся,чи можна назвати її роботи «паперовими інсталяціями», як робить дехто з мистецтвознавців. Але у результаті годин, а то й днів роботи, за допомогою лише простого олівця й гострого канцелярського ножа із її рук виходять дуже деталізовані тонкі, мов сплетені з павутинок роботи.



Майстриня надає перевагу зображенню тварин і птахів, але є у її доробку пейзажі, зображення архітектурних пам’яток, натюрморти тощо. Вона весь час розширює художній виднокрай своєї творчості, привносить у творчий проект щось нове.


Зараз вона, виставляючи свої роботи в інтернеті, вона обігрує освітлення та різнокольорові фони. Результат дуже подобається її інтернет-прихильникам. Сподіваюсь, що він споглядання її робіт принесе кілька приємних митей і вам, друзі.

Гарного дня вам!




Немає коментарів:

Дописати коментар