середа, 28 лютого 2018 р.

Квіткові пелюстки замість мазків фарби: роботи американської художниці Bridget Collins





Людська уява щедра, а сучасний прогрес, щоб там не закидали його супротивники, не лише «обрізає крила уяви» (припустимо, що бува й таке), але й надає митцям найширший асортимент засобів для втілення у життя своїх проектів. Скажімо, неймовірну кількість кольорів і відтінків фарб чи олівців.



Але перемогти природу в її різноманітності непросто. От, скажімо, ті митці, що обирають  імпресіоністичну манеру втілення своїх задумів, а замість мазків пензля – квіткові пелюстки, точно не мають нестачі у матеріалі.



Особливо, якщо підходять по підбору матеріалів для картин так само відповідально, як художниця-флористка й письменниця із Сіетла (США) Bridget Collins.



Як розповідає сама мисткиня, усі матеріали для творчості – пелюстки квітів, листя рослин, патички, хвою, ягоди, гриби тощо – вона відбирає власноруч.



Як розповідає сама художниця, вона обожнює блукати в пошуках пригод дикими лісами, сповненими квітів, біля зарослих мохом водоспадів чи вдовж сірих піщаних пляжів Тихоокеанського північного заходу.


«Усі квіти й листя я збираю на узбіччях доріг, на луках і в лісах нашої округи. Також у мене є маленький садочок у місті, а в моєї мами – великий, заплутаний таємничий садок, по вінця сповнений старовинних англійських  троянд у приміському містечку Едмондс, де пройшло моєї дитинство», - зазначає Bridget Collins.


У кожній відібраній пелюстці вона може розгледіти пір’їну диво-птахи, частину фантастичного пейзажу, крило метелика чи ще якусь важливу частину композиції.



«Я прагну поменше звертати уваги на життєві труднощі й частіше занурюватись у чарівний світ природи в пошуках краси й натхнення», - озвучує вона своє кредо.


 Схоже, численні шанувальники її творчості цілком поділяють її погляди. І так само, як і сама Bridget Collins, милуються недовговічною, але такою довершеною красою квітів.

Гарного вам дня, друзі, та приємного перегляду робіт мисткині!


Немає коментарів:

Дописати коментар