понеділок, 12 лютого 2018 р.

Паперові гобелени австралійської майстрині Gunjan Aylawadi




У місті Сіднеї, що в Австралії, живе талановита майстриня, чиєю незвичайною творчістю захоплюються прихильники з усього світу. І звати її Gunjan Aylawadi.

Тобто в Австралії, звісно, живе чимало талановитих людей, чиї вироби варті уваги. Але говоритимемо ми сьогодні про талановиту художницю, яка винайшла власний спосіб створювати прекрасні й оригінальні гобелени.


Що й казати, саме створення навіть класичних гобеленів потребує від мисткині не лише таланту, але й багато зусиль, часу й натхнення.


А Gunjan Aylawadi  замість ниток використовує такий примхливий  тендітний матеріал, як папір. Насправді, її роботи – яскраві, незвичайні, зі складною фактурою, яка відіграє не меншу роль ніж колір для створення унікальних візерунків – при уважному розгляді аж ніяк не схожі на паперові.


Не дарма ж майстриня шляхом терплячого пошуку й численних спроб розробила власний унікальний метод нарізання й скручування паперу.


Кожен її проект починається зі створення трьохвимірного комп’ютерного шаблона. А потім наступає етап праці з папером. Вона нарізає тисячі тоненьких смужок паперу, накручування її на тоненький дріт, а потім викладання з них на твердій основі мозаїчних композицій, які мають незвичайний ефект трьохвимірної структури.


Як зазначає сама авторка, поєднання кольорів і самі геометричні візерунки їй підказують спогади про дитинство й юність, проведені в Індії. Однак народні візерунки її рідної країни вона творчо переосмислила, використавши досвід навчання на промислового дизайнера в Сіднейському університеті.

Приємного перегляду робіт Gunjan Aylawadi й гарного вам дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар