вівторок, 20 лютого 2018 р.

Акварельно-квіткові душі тварин на картинах фінської художниц Jonna Lamminaho




Для того, щоб малювати фантазії та сни, найбільше придатні акварельні фарби. Звісно, це твердження не претендує на універсальність. Бо характеризує творчість цілком конкретної художниці - Jonna Lamminaho із Фінляндії.


Я вже згадувала, здається, що не так уже й мало творчих особистостей із цієї чудової, хоч і дещо суворої у своїй красі країні віддають перевагу яскравим барвам. Не є у цьому відношенні винятком і Jonna Lamminaho.


І, здавалося б, акварель цінують, насамперед, не через яскраву палітру, а завдяки можливості відтворити найтонші переходити між кольорами й відтінками. Та саме така творча манера дозволила художниці найкраще розкрити свій авторський концепт.


Як характеризувати її творчість у двох словах, то вона малює звірів і квіти. Та «два слова» - то про афористичність, інколи – про  ознаку таланту, але не про точність.


Краще було б сказати, що вона малює душі тварин, а може, тотеми, які заворожують глядачів або, інколи, викликають нашорошеність і ледь відчутний присмак тривоги на губах, але вже точно не залишають байдужими.

Її малюнки – дуже впізнавані, їх часто можна зустріти в інтернеті, є в художниці й послідовники, що на сьогодні цілком можна вважати критерієм визнання. Хоча тим послідовникам бракує чогось невловимого, може, саме вміння дивитись на світ крізь казкову завісу й щиро прагнути поділитися замилуванням: яке ж усе навколо дивовижне! – із тими, хто поруч.


Приємного перегляду робіт художниці і вдалого вам дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар