вівторок, 13 лютого 2018 р.

Квіти, фрукти і кава у незвичайних світлинах сербського фотографа Ivan Zamurovic




Ось що можна відповісти на твердження, що в цьому світі неможливо намалювати щось оригінальне, не кажучи вже про те, щоб те «оригінальне» сфотографувати? Бо вже сотні тисяч раз усе намальоване, не кажучи вже про мільйони фотографій. 


Мабуть, краще змовчати. Бо пояснення про те, чому інколи важливіше не «що», а «як, чому й навіщо» зображати, що двох цілком однакових малюнків, так само, як і двох фотографій, врешті, створити неможливо і що, врешті, талант не лише творця, але й глядача – не міф, може затягтися без кінця-краю. Й, головне, завершитися нічим. Тобто, й уявний опонент, і я сама залишимось при своїх точках зору.


От, скажімо, сербський фотограф Ivan Zamurovic фотографує квіти, фрукти й, інколи, кухлі кави чи чаю. Згодьтеся, що такий опис не натякає на щось надто оригінальне.


Але кожна світлина, завдяки креативному погляду майстра і його вмінню побачити щось незвичайне у буденних, повсякденних речах, має власний настрій, який відчувають глядачі.


Його роботи світлі, святкові, завдяки сонячній палітрі кольорів, й водночас інколи приправлені краплинкою світлого суму, який лише додає їм привабливості й вирізняє поміж світлин інших фотографів.


Приємного перегляду робіт Ivan Zamurovic і гарного вам дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар