пʼятниця, 2 лютого 2018 р.

Гобеленові звірі від французької мисткині Frederique Morrel



Зараз усе більше митців вдаються до так званої «еко-творчості».

Звісно, цей термін має кілька значень, але одне з найпопулярніших – не лише привернути увагу шанувальників мистецтва до проблем, пов’язаних з екологією, але й довести: можна створювати справді гарні роботи з того, що для інших просто сміття. Тож варто було б замислитись: чи й справді те, що ми відправляємо на переповнені смітники, лише сміття?


Скажімо, французька майстриня Frederique Morrel, закінчивши художню академію, перебувала у пошуках себе. Остаточно вирішити, чим саме вона хоче займатися, їй допоміг випадок. На горищі її дому зберігалася бабусина скриня зі старими гобеленами й вишивками.


Для прикрашання будинку їх давно вже не використовували. Викинути на смітник ніби цілі, просто надто старомодні речі, що не вписувались у сучасний інтер’єр, руки в нікого з родини не доходили.


Аж поки Frederique Morrel не знайшла для них нове призначення, розпочавши створювати зі старих килимів і вишивок фігури звірів і людей – яскраві й мальовничі предмети інтер’єру, про які мистецтвознавці кажуть, що ці творіння знаходяться на межі між інтер’єром і мистецтвом.



У 2002 році Frederique Morrel й Aaron Levin заснували творчий і сімейний дует. Вони разом почали створювати все нові різноманітні мистецькі проекти – все нові «скульптури» із текстилю.


Їхня творчість знаходить все більше прихильників в інтернеті, їхні роботи виставляють на престижних виставках, вони – у приватних колекціях.



Сподіваюся, що перегляд зображень із творчими роботами підійме вам настрій. Хай щастить, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар