субота, 24 лютого 2018 р.

Небесна кераміка майстрині із Сіднея Niharika Hukku





Намалювати чи, у сучасних реаліях, сфотографувати небо намагалися, намагаються і, певна, будуть намагатися багато митців. І це недивно. Природа, узагалі, неймовірно різноманітна у своїх появах, як би не здавалось протилежне при неуважному погляді.


Тож скільки не намагайся зафіксувати саме цей момент, який вразив тебе своєю красою, можеш бути певною чи певним, що двох зовсім однакових малюнків чи світлин не буде.


А у випадку з небом ще й спрацьовує бажання «відправити» глядачам, та й собі, чого там, послання – старе як світ і, певно, таке ж актуальне: «Давайте знайдемо мить, аби увірвати щоденну гонку, завмремо посеред дороги – і глянемо хоч на мить угору! Воно, небо, того варте».


Про те, що небо буває різним  і зажди небуденним нагадує і майстриня із Сіднея Niharika Hukku. От тільки вона обрала для втілення своєї ідеї не фарби, олівці чи фотоапарат, а кераміку.


Її дивні вази та тарелі – кольорів неба, і денного, і нічного. А ще, на них – хмарки, птахи, врешті, дроти ліній електропередач, бо й вони – невід’ємна частина сучасного пейзажу.

І, може, саме через колір чи вдало дібрану форму роботи Niharika Hukku видаються невагомими, такими, що одного дня просто здіймуться у повітря – мов кульки. Принаймні, я читала й такі відгуки від поціновувачів її творчості в інтернеті.

Приємного милування роботами майстрині і вдалого вам дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар