вівторок, 27 лютого 2018 р.

Малюнки олівцем, яким затісно на аркушах паперу: роботи сербського художника Ніколи Кулича





Інколи я подовжую наївно дивуватись, яких тільки причин не буває у талановитих людей, аби розпочати творчий проект і порадувати своїми роботами тих, хто поруч. 


Ну, звісно, бувають ті, хто в інтерв’ю чи у своїх профілях у соцмережах чесно вказують: «не можу не творити» чи «прагну змінити світ на краще». Але цей світ уже й зараз, пори всі свої недоліки, цікавий, насамперед, своєю різноманітністю.

От скажімо, сербському художнику Ніколі Куличу ледь за тридцять, а він уже здобув чималу когорту своїх прихильників, обравши для створення своїх робіт неординарну техніку: він створює 3Д-малюнки, які, здається, вільно відділяються від плаского полотна аркуша, без усяких сучасних технологій, використовуючи лише олівці та маркери.


Активно в цьому жанрі він малює років чотири і сам зізнається, що доклав чимало зусиль, аби розробити власну методику створення об’ємних зображень речей, тварин, людей і фантастичних героїв.


Але не менш цікава історія про те, що спонукало його до творчих пошуків. Спершу Нікола Кулич вирішив спробувати себе в ролі портретиста й доклав до цього чимало зусиль. Однак результати його не вдовольнили: «Я зрозумів, що ніколи не зможу малювати так, як це роблять відомі портретисти. Тож вирішив пошукати свій власний шлях. Я збагнув, що людям подобаються малюнки 3Д. І для мене це виявилось цікавим завданням, освоїти цю техніку. Я прагну стати кращим у цій галузі знань». 

Що ж, здорове честолюбство часто стає вагомим складником успіху. «Кращий митець, що працює у певній техніці» – то доста суб’єктивне поняття. Та малюнки художника варті уваги.

Приємного перегляду його робіт і гарного дня. друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар