неділя, 18 лютого 2018 р.

Буденний і дивний світ "крихітних людей" від бразильського фотографа Renan Viana




Останнім часом усе більше фотографів із різних куточків світу звертають до жанру мініатюри. 


Я зараз не про макрозйомку й здатність у краплі води за допомогою сучасної техніки побачити в краплині води не мікроорганізми, а цілий всесвіт. Ні, мова йде про бажання створити власний мініатюрний світ чи, як варіант, поселити крихітних чоловічків біля звичайний за розмірами предметів.


Дехто із шанувальників мініатюристів навіть намагається розібратися хто розпочав втілювати в життя творчі проекти раніше, а хто пізніше і хто й що в кого міг, теоретично, запозичити. Як на мене, це не так само невдячна справа, як з’ясовувати, кому ж спало на думку першим чи першою поєднувати, для прикладу. Акрилові фарби й цифровий живопис.

Усе одно, кожен майстер має власний неповторний стиль. Скажімо, фотограф Renan Viana із Бразилії уже четвертий рік поспіль регулярно викладає в своєму аканті інстаграм – @encolhiaspessoas – усе нові світлини з проекту «Крихітні люди».

За його словами, усе розпочалося з того, що він в антикварній крамничці побачив коробку з мініатюрами, які справили на нього сильне враження дбайливо пропрацьованими деталями. Йому здалось, що це – чудова ідея для фотографій.



А розпочавши більш детально вивчати цю тему, був вражений, наскільки розвинений, насправді, жанр мініатюри у світі Не менш сильне враження справило на нього захоплення глядачів його проектом, де у звичайному світі живуть ліліпути, на яких ми просто звикли не звертати уваги.


Тож це послугувало поштовхом для більш детального вивчення теми, вдосконалення техніки зйомки й експериментування з нею. У планах фотографа – подальший розвиток проекту. Адже це – гарна можливість спробуати побачити щось незвичне у буденних речах.

Приємного перегляду робіт Renan Viana і гарного вам дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар