понеділок, 5 лютого 2018 р.

Офісу й світу - неймовірні гумористичні мініатюри Derrick Lin




Існує думка, що робота в офісі вбиває творчість. Принаймні, якщо митець не наважується піти на вільні хліба, то ніби мається на увазі, що вдень він старанно, хоч і без натхнення працює на хліб сьогоднішній. А увечері чи вночі прагне якщо не долучитися до безсмертя, то зробити щось вартісне того, щоб на його сторінках у сомережах зявились нові підпищики, щедрі на «вподобайки».


Але дехто зі сучасних митців «йде проти правил», відмовляючись бачити у третині доби п’ять разів на тиждень лише щось надокучливе, що варто терпіти, стиснувши зуби .Офісна праця теж може бути джерелом натхнення. Принаймні, так вважає американський мініатюрист і фотограф Derrick Lin.


Він працює в рекламній агенції у Колумбусі (Огайо, США). Тож добре знає офісну кухню ізсередини. Зокрема, те, що дрібка гумору аж ніяк не завадить світогляду офісних працівників.


«Десь три роки тому я раптово збагнув, що, всупереч популярності соцмереж і купи часу, який ми витрачаємо на розмові в інтенет-просторі, ми не поспішаємо бути відвертими. Позитивний імідж в очах незнайомих для нас справді важливий. Тож ми, навіть після втомливого дня в офісі, роздратовані  й злі, не поспішаємо зізнаватися у цих почуттях.


Хоча це природно, час від часу відчувати легке розчарування, пов’язане з нашою робою. Адже ми присвячуємо їй стільки часу. Тож моя творчість –це нагадування  про те, що завжди варто шукати світлий бік ситуації та намагатися з гумором ставитися до невдач, які час від часу бувають у кожного».


Derrick Lin створює мініатюрні світи, для яких використовує папки, олівці, кнопки й інше офісне обладнання. Йому подобається, взявши звичайні речі та додавши таланту й гумору, створювати цікаві й кумедні сценки, де діють мініатюрні люди та тварини. А потім він сам фотографує отримані результати.


Поступово «офісна» тематика стала для митця затісною. Куди лише і в які життєві обставини не папляють його мініатюрні створіння! Хоча не менш цікаво спостерігати не лише за їхніми карколомними пригодами, але й за буденним життям крихіток.


Не даремно ж у його творчості невпинно зростає кількість прихильників. А в найближчих планах майстра – об’єднати світлини під обкладинкою книги «Work, Figuratively Speaking» ("Робота, говорячи фігурально").


Сподіваюся, що його фотографії не залишать байдужими й вас, друзі. Гарного вам дня! 

Немає коментарів:

Дописати коментар