середа, 21 лютого 2018 р.

Крихітні барвисті орігамі від митця з ПАР Ross Symons




Цікаво, серед численних досліджень учених з усього світу по природу творчості та причини виникнення бажання творити вже існує дослідження «Вплив роботи в офісі на бажання розпочати довготривалий художній проект для творчої особистості».


Зрозумійте, будь ласка, правильно: я не збираюся, Боже збав, применшувати вартість роботи в офісі. Не люблю слова «офісний планктон», хоча б тому, що під поняття «офіс» потрапляє й адвокатська контора, й архітектурне бюро, й туристична фірма, й ті, хто займається розробкою програмного забезпечення.


Я, швидше, про роботу «за дзвоником», коли на творчість залишається вечір чи вихідні,а після дороги додому стає якось особливо зрозуміло, що сили – то ресурс не безмежний. Так само й час.



Але інколи відповідальна, потрібна, але дещо монотонна робота викликає бажання: а чи не спробувати зробити щось незвичайне і тим самим урізноманітнити своє життя?


Скажімо, Ross Symons із Південно-Африканської Республіки у 2014 році вирішив розпочати річний проект, створюючи вечорами орігамі. Й не просто орігамі, а малі фігурки, виготовлені із невеличких різнобарвних аркушів для записів – із тих, які тайм-менеджменті рекомендують використовувати для нагадування про важливі справи чи для записів під час телефонних розмов.


Ross Symons не обмежився лише створенням міні-фігурок тварин. Він подбав про достойний «інтер’єр», який би дозволив підкреслити оригінальність кожної з них.
Бували часи, коли виконувати «челендж» було нелегко, але на те він і виклик. І, у результаті, захоплення орігамі цілком сформувалось у творче хобі, досить оригінальне. 


2014 рік давно уже позаду, а митець подовжує радувати своїх численних шанувальників в інтернеті все новими робота.


Приємного перегляду його міні-орігамі й гарного вам дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар