середа, 14 лютого 2018 р.

Краса сюрреалістичних створінь американської художниці Lisa Ericson





Інколи творчість американської художниці Lisa Ericson описують як цифровий живопис. Можливо, в цьому випадку людей вводить в оману яскраві кольори, використані для створення картин. А ще – незвичайна художня манера, що поєднує реалістичність зображення, увагу до деталей на межі з гіперреалізмом і дивовижний політ фантазії.


Та художниця надає перевагу акриловим фарбам і пензлям, а не можливостям цифрового світу. А щодо фантазії, то її, за словами самої мисткині, надихають реальні представники флори і фауни нашої планети. Нащо вигадувати. Коли природа неймовірно різноманітна й щедра на красу?


З останнім твердженням не посперечаєшся. Однак уява художниці, завдяки якій на світ народжують неймовірні сюрреалістичні картини, викликає глибоку повагу.
Когось із її прихильників приваблюють створені нею зображення тропічних рибок: авторка бере «майже реальних» красунь і трохи додає яскравості і пишноти зображенню. 

При цьому балансує на тій межі, коли глядачам ніби й ясно, що такі створіння – казкові. Але залишається сумнів: а раптом існують фантастичні світи, паралельні усесвіти, де такі рибки цілком можуть існувати й радувати зір?


Іншим більше подобаються черепахи, які несуть на спині як не всесвіт, так щось цілком вагоме. Так і тягне побачити в них молодших братів (чи сестер?) велетенської черепахи, яка тягне на спині Дискосвіт вигаданий Террі Пратчеттом.

Ще іншим подобаються химерки – мишенята із крилами метелика. У реальному світі знайти екологічну нішу для такого різновиду «летючих мишей» було б нелегко, а тут вони викликають щиру симпатію.


Більше дізнатися по результати творчих пошуків Lisa Ericson можна, завітавши на її сторінку у фейсбуку: https://www.facebook.com/lisaericson.art/

Приємного перегляду її робіт, друзі, та гарного вам дня!

Немає коментарів:

Дописати коментар