четвер, 22 лютого 2018 р.

Акварелі литовської художниці Norvile Dovidonyte для створення "котячого" настрою





У cередовищі професійних фотографів існує жарт, що якщо до кадру хай випадково потрапив котик. То це автоматично перетворює світлину на шедевр. Ну, твердження трохи за сміливе, бувають й такі роботи, особливо від «фотографів-аматорів», які навіть котяча виставка не врятує. Але так, кіт у кадрі мимоволі звертає на себе увагу, навіть якщо композиція вибудувана так, що у центрі була щаслива усміхнена пара.

Цікаво, а чи справедливо це для малюнків? Тобто знову ж, не будемо говорити про шедеври. А от те, що серед сучасних митців все більше тих, хто малює котиків. І що серед користувачів інтернету все більше тих, хто хоч раз на тиждень вводить у рядок пошуковника «малюнки гарні коти»… Думаєте, збіг?

Тема відгонить філософією, тож навряд чи аж така вдала для ранку п’ятниці, коли організм перебуває в очікувані вихідних. Тож просто зійдемося на думці, що малюнки котів май   же гарантовано викликають посмішки у глядачів. 

Особливо, якщо це такі чудові котиська, як акварельні малюнки художниці з Литви Norvile Dovidonyte також відомої в інтернеті як Nora.

Як повідомляє сама художниця, кожен її ранок починається чашкою запашної кави та спостереженнями за витівками її «музи» - рудого котяри Елвіса.

Хоча художниця обрала для своїх творів стиль примітивізму, однак намагається якнайточніше передати «справжні» котячі пози й міміку.

У її малюнків – багато шанувальників. Сподіваюся, друзі. що й ви отримаєте задоволення від споглядання творчості Norvile Dovidonyte. Приємного вам дня!

Немає коментарів:

Дописати коментар